Miami Open

2017 година, Първи кръг
1 2 3
Цветана Пиронкова България 6 1 1
Виктория Голубич Швейцария ПОБЕДИТЕЛ 3 6 6
Времетраене [мин]: 112
Коментар на срещата

начало на двубоя: 19:30 часа

ПЪРВИ СЕТ:
(сервис за Цветана Пиронкова):

1:0 Цветана Пиронкова започна агресивно срещата и спечели подаването си на 15, като приключи гейма с директна точка от сервис.

1:1 Цветана поведе с 30:15, но последва силна серия на Голубич и швейцарката изравни резултата.

2:1 Първата пауза в двубоя идва без пробиви. Цвето успя да вземе и второто си подаване на 15 и отново излиза напред в резултата.

2:2 Перфектен гейм за Голубич, която спечели подаването си без да загуби точка.

3:2 Гейм на 0 за Пиронкова, която впечатли с няколко перфектно пласирани начални удара.

4:2 Пробив за Пиронкова! Българката поведе с 40:15 и получи две последователни точки за пробив. При първата Цвети извади в аут от форхенд, но при втората пласира ретур-уинър и брейкът стана факт.

5:2 Пробивът е затвърден с гейм на 0. Цвети е само на 4 точки от това да вземе първия сет в мача.

5:3 С нов комплект топки, Виктория Голубич спечели подаването си на 0 за около 60 секунди. Сега обаче Цвети Пиронкова ще има началния удар на своя страна, за да вземе сета. От началото на двубоя Цвети е загубила само 2 точки при свой сервис.

6:3 Гейм и първи сет за Пиронкова! Пловдивчанката взе подаването си на 15 и си подпечата преднината в двубоя. През първата част Цвети загуби общо 3 точки про свой сервис. Първият сет продължи 30 минути.

ВТОРИ СЕТ:
(сервис за Виктория Голубич):

1:0 Цветана Пиронкова започва втория сет с ранен брейк. Нашето момиче поведе с 40:0, Голубич успя да намали на 30:40, но след намеса на мрежата в полза на Цвети геймът приключи.

1:1 За жалост Голубич успя бързо да върне изоставането в резултата. Швейцарката поведе с 40:15 и стигна до първите си точки за пробив, като се възползва от първата след грешка на Цвети Пиронкова.

1:2 Втори пореден гейм на 15 за Голубич, която за първи път от началото на двубоя излиза напред в резултата в сета.

1:3 Трети пореден гейм за Голубич, която прави сериозна крачка към изравняване на резултата в сетовете. Швейцарката се възползва от втората точка за пробив, открила се пред нея, която завърши с фантастичен бекхенд по правата.

1:4 Голубич е под пара! Швейцарката е в серия от 4 последователни гейма на сметката си, като и този беше спечелен след фантастичен бекхенд с една ръка, този път по диагонала.

1:5 Тоталният срив в играта на Пиронкова продължава. Голубич взе пети пореден гейм, в който беше по-агресивна и търсеща завършване на точката.

1:6 След като започна сета с пробив, Пиронкова загуби 6 последователни гейма и мачът влиза в трети сет.

ТРЕТИ СЕТ:
(сервис за Цветана Пиронкова):

0:1 Голубич започва с пробив и третия сет, реализирайки 5-ия си брейк-бол. Серията на швейцарката продължава.

1:1 Пиронкова спира серията от 7 последователно загубени геймове и на свой ред проби, за да изравни резултата във финалната част.

1:2 Серията пробиви продължава. След най-дългия гейм от началото на двубоя, продължил повече от 10 минути, Голубич успя да се справи с подаването на Цвети и отново е с брейк напред.

1:3 Гейм на 0 на сметката на Голубич.

1:4 Още един пробив за Голубич и интригата сякаш приключва.

1:5 Гейм на 0 на сметката на швейцарката, която се доближава само на 4 точки от място във втори кръг.

1:6 ГЕЙМ, СЕТ, МАЧ - ВИКТОРИЯ ГОЛУБИЧ. Пиронкова допусна 4-а поредна загуба в Тура, като няма победа в основна схема на турнир от календара на WTA от първи януари!


Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини